Σχετικά με εμάς

Καλως ορίσατε στον Enostalgia.gr

Σε καλωσορίζουμε στη παρέα μας και σου προτείνουμε να “ψαχουλέψεις” τον ιστότοπο μας, δίνοντας λίγο περισσότερη ώρα από τον ελεύθερο χρόνο σου. Η προσπάθεια μας είχε πάντα σκοπό την ψυχαγωγία αλλά και την ενημέρωση σου και βασίζεται σε ιδέες, απόψεις και καλλιτεχνικές προτάσεις αποκλειστικά της ομάδας μας.

Όλα ξεκίνησαν πίσω στο 2012 όταν δύο συμφοιτητές και φίλοι από την Κρήτη με πάθος για την μουσική και το blogging αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη τους απόπειρα για να φτιάξουν ένα ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο με την συνεργασία φίλων και γνωστών που ήθελαν να μοιραστούν και εκφράσουν τις προσωπικές τους αναζητήσεις μέσα από τις δικές τους μουσικές επιλογές.

Σ ύντομα η ιδέα είχε ανταπόκριση και δημιουργήθηκαν εκπομπές διαφορετικού ύφους και θεματολογίας. Εκτός από τις μουσικές εκπομπές κάποιες άλλες βασίστηκαν σε συνεντεύξεις, παρουσιάσεις δίσκων και live sessions με σκοπό την τότε προώθηση νέων καλλιτεχνών –και όχι μόνο.

Βασισμένοι σε αυτή τη φιλοσοφία αποφασίσαμε να επαναφέρουμε το στέκι του Enostalgia back to life, αυτή την φόρα πιο δυναμικά με την δυνατότητα στα μέλη του να μπορούν να γράψουν τα δικά τους άρθρα, ιστορίες και απόψεις γύρω από τον καλλιτεχνικό χώρο για μια ευρύτερη δυνατότητα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των χρηστών του.

Τι λένε οι δημιουργοί του Enostalgia;

Λευτέρης Δρόσος

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Συντάκτης & Διαχειριστής

Ο Enostalgia φτιάχτηκε για να καλύψει την ανάγκη για επικοινωνία με αφορμή την τέχνη, τον προβληματισμό πάνω σε ανθρώπινα θέματα και την ποιοτική ψυχαγωγία, από μία ομάδα φοιτητών πίσω το 2012. Τώρα πλέον επανέρχεται πιο δυναμικά με σκοπό να φέρει πιο κοντά όσους επιθυμούν να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις μετά μουσικής ή μετά συγγραφής… και να κρατήσει καλλιτεχνική συντροφιά στους αναγνώστες και ακροατές του. Τι περιμένεις;; Έλα και εσύ στην παρέα!

Ο Enostalgia είναι ένα ψηφιακό blog που ιδρύθηκε για να φιλοξενήσει ένα καλλιτεχνικό community από μέλη που προβληματίζονται και ενδιαφέρονται για τις τέχνες και την μουσική γενικότερα. Η αρχή και η ιστορία του Enostalgia βασίστηκε κυρίως στην αγάπη μας για τα τραγούδια μέσα από ένα ραδιοφωνικό blogspot και μία μικρή ομάδα ανθρώπων. Τώρα πλέον δίνουμε νέα πνοή στην ιδέα μας δημιουργώντας ένα ιστολόγιο με μελλοντικό μας στόχο να φιλοξενούμε και μία λαμπρή ομάδα αυτόνομων παραγωγών, με την ίδια αγάπη για την μουσική, που θα μπορούν να προσφέρουν ένα πλούσιο ραδιοφωνικό πρόγραμμα στους ακροατές τους, θα ανταλλάζουν απόψεις και θα αλληλεπιδρούν μαζί μας. Πάμε όλοι μαζί να γνωρίσουμε τη μαγεία της μουσικής, να μοιραστούμε απόψεις, να γράψουμε πλέον τις δικές μας ιστορίες..

Νίκος Τζοβάρας

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Συντάκτης & Διαχειριστής

 

Γ ια να πετύχουμε όσα βλέπετε στον διαδικτυακό μας ιστότοπο αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους συντελεστές και τα μέλοι μας σε ομάδες. Η πρώτη ομάδα με την οποία αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την επιστροφή του Enostalgia είναι αυτή των συντακτών μας οι οποίοι ασχολούνται με κείμενα αλλά και όλα τα multimedia που σχετίζονται με αυτά, ενώ σύντομα θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο στέκι μας ακούγοντας ραδιόφωνό γεμάτο πλούσιες εκπομπές αλλά και αφιερώματα σε μεγάλα ονόματα που άφησαν το στίγμα τους στο χώρο της Ελληνικής και ξένης Μουσικής.

Με αυτό σαν αφορμή γρήγορα στο κοντινό μέλλον θα γνωρίσετε και την δεύτερη ομάδα μας που θα αποτελείτε από τους παραγωγούς, αφού η μουσική ήταν και θα είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για εμάς.

Η αρθρογραφία μας αποτελείται από ιστορίες με καλλιτεχνικό περιεχόμενο, θέματα από την καθημερινότητα, συνεντεύξεις από καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς ή απλούς ανθρώπους που έχουν όμως να μας πουν ενδιαφέρον πράγματα, αλλά και σπουδαία γεγονότα που συμβαίνουν γύρω από τις τέχνες με σκοπό την δική σας ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Γ ιατί το όνομα Enostalgia;

Η ιδέα πίσω από το όνομα ήρθε για πρώτη φορά καθώς ένα χειμωνιάτικο απόγευμα σκεφτόμασταν πόσο μας είχε λείψει η σωστή ενημέρωση, το ποιοτικό και μορφωτικό περιεχόμενο αλλά και η ψυχαγωγία για το ευρύ κοινό όπως μπορούσε ο ακροατής-αναγνώστης να την βρει μέσα από τα πολυμέσα, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και τα blogs μίας παλαιότερης εποχής. Νοσταλγούσαμε δηλαδή τις καλλιτεχνικές αξίες και την κουλτούρα που διδαχθήκαμε από τους προγενέστερους και που θα θέλαμε να μεταδώσουμε στους μεταγενέστερους. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε στο blog μας την ονομασία e-nostalgia…

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μπείτε και εσείς στην παρέα μας και να ζήσετε μαζί μας την καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία ανταλλαγής απόψεων και καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας.

Welcome back …

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε Κατηγορία
PodCasts
Ανέβασε τα δικά σου PodCasts και μοιράσου τα μαζί μας.
Ραδιοφωνική Εκπομπή
Η ευκαιρία σου να μιλήσεις με μουσικές,συνεντεύξεις και άλλα.
Ιστορία
Το δικό σου άρθρο με κείμενο, εικόνες και multimedia
Διαδραστικό κείμενο
Δημιούργησε ενημέρωση με την συμμετοχή της παρέας σου