Βίντεο με τον εθνικό μας ύμνο στην νοηματική γλώσσα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων στη Νοηματική στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε στη ελληνική νοηματική γλώσσα ένα υπέροχο βίντεο . 1 λεπτ


Ο Σύλλογος Διδασκόντων στη Νοηματική στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε στη ελληνική νοηματική γλώσσα ένα υπέροχο βίντεο . Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Εθνικός Ύμνος «αποτυπώνεται» με τη γλώσσα της νοηματικής, μέσα από ένα βίντεο.

Η κ.Αγάπη Δημοπούλου που είναι μέλος του Δ.Σ. των διδασκόντων της ελληνικής, νοηματικής γλώσσας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η ιδέα ανήκει σε εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης και την σκέφτηκε πριν από έναν χρόνο. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος επικοινώνησε με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που βρήκε την ιδέα πρωτότυπη και συνέδραμε στην υλοποίηση της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ένα κορίτσι και ένα αγόρι «τραγουδούν» στην νοηματική τον Εθνικό Ύμνο υπό τη συνοδεία της μελωδίας ενός πιάνου.

Δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει κοινή μετάφραση από την ελληνική γλώσσα στη νοηματική καθώς πρόκειται για ένα λογοτεχνικό έργο. Έτσι, συστάθηκε 18μελής επιτροπή με δασκάλους νοηματικής, φιλόλογους, θεολόγους και γλωσσολόγους, στην πλεινότητά τους κωφοί και οι ίδιοι.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων και Εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ή φέρουν το σήμα της.


Σας άρεσε; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Μαρίνα Παπαδοπούλου

Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα είχε πει ο Albert Einstein. Έτσι και εγώ θέλω να πετύχω έναν στόχο. Να σας ενημερώνω καθημερινά με άρθρα που προβληματίζουν και δίνουν γνώσεις ή ιδέες στην ζωή σας.

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θα θέλατε να λάβετε ενημερώσεις;

Επιλέξτε Κατηγορία
PodCasts
Ανέβασε τα δικά σου PodCasts και μοιράσου τα μαζί μας.
Ραδιοφωνική Εκπομπή
Η ευκαιρία σου να μιλήσεις με μουσικές,συνεντεύξεις και άλλα.
Ιστορία
Το δικό σου άρθρο με κείμενο, εικόνες και multimedia
Διαδραστικό κείμενο
Δημιούργησε ενημέρωση με την συμμετοχή της παρέας σου