Κορονοϊός – Τι να κάνω όλη μέρα στο σπίτι

Ιδέες για να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι. 1 λεπτ


           Στην Ελλάδα εδώ και 2 μέρες (Από τις 23/3/2020) μας έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι μας εκτός βέβαια από ειδικές περιπτώσεις. Οπότε ο περισσότερος μας χρόνος καταναλώνεται μέσα στο σπίτι μας , είτε είμαστε μόνοι μας είτε με κάποιον συγκάτοικο είτε με την οικογένειά μας. Κάποιοι μένουν σε μικρά σπίτια , άλλοι σε μεγαλύτερα και άλλοι σε πολύ μεγάλα σπίτια. Οι παρακάτω ιδέες θα αφορά όλους ανεξαρτήτως μεγέθους σπιτιού.

  1. Είναι μεγάλη ευκαιρία να κάτσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μια ιδέα είναι να βάλουμε χαλαρωτική μουσική και να σκεφτούμε κάποια πράγματα και μελλοντικά σχέδια. Αυτό θα μας δώσει και κουράγιο αλλά και θα κάνουμε κάτι που δύσκολα θα το κάναμε στην καθημερινότητα μας λόγω έλλειψης χρόνου.
  2. Καλό θα ήταν να αναπτύξουμε τις γνώσεις μας. Είτε γνώσεις που θα μας οφελείσουν στον εργασιακό μας τομέα είτε για κάποιο χόμπι μας.
  3. Γυμναστική στο σπίτι μας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές δωρεάν για το κινητό για να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι μας. Επίσης αν είμαστε σπίτι με κάποιο άλλο άτομο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα είδος διαγωνισμού π.χ Ποιος θα χάσει περισσότερες θερμίδες κλπ.
  4. Αν έχουμε κάποιο μουσικό όργανο παρατημένο καλό είναι να το πιάσουμε και να εξασκηθούμε. Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην ενοχλούμε τους γείτονες γιατί πολύς κόσμος δουλεύει από το σπίτι του.
  5. Μπορείτε να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο με φίλους σας Online. Παράλληλα μπορείτε να μιλάτε από κάποιο social chat ώστε να νιώθετε σαν να είστε στον ίδιο χώρο.
  6. Γενική καθαριότητα και οργάνωση σπιτιού. Σίγουρα μέσα στο σπίτι υπάρχουν δουλειές που πάντα τις αναβάλαμε λόγω χρόνου. Τώρα είναι καλή ευκαιρία να τις κάνουμε.
  7. Διαβάστε ένα βιβλίο .Σίγουρα θα έχετε βιβλία που δεν έχετε διαβάσει. Ωστόσο και να μην έχετε μπορείτε να διαβάσετε online ειδικά τώρα που πολλά site το προσφέρουν δωρεάν.
  8. Ζωγραφίστε πράγματα που νιώθετε η ακόμα και να τα γράψετε. Μετά το πέρας αυτής της κρίσης θα τα διαβάζετε και θα θυμάστε τις καταστάσεις.

Υπάρχουν σίγουρα και άλλες πολλές ιδέες. Εγώ για αρχή θα κάνω τις παραπάνω. Μπορείτε και εσείς στα σχόλια σας να μας γράψετε δικές σας ιδέες. Kisses

 


Σας άρεσε; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

2
2 πόντοι
Νίκος Τζοβάρας

"Μικρές περιπλανήσεις μ’ εκείνους που δεν ήρθαν στις άδειες ώρες θ’ ακουμπήσεις θα χαθείς ψεύτικα σαν στολίδια τα λόγια σου λυγάνε πώς να σωθείς"   .  Με μουσικές να περιπλανηθούμε , να αισθανθούμε και να νιώσουμε...

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θα θέλατε να λάβετε ενημερώσεις;

Επιλέξτε Κατηγορία
PodCasts
Ανέβασε τα δικά σου PodCasts και μοιράσου τα μαζί μας.
Ραδιοφωνική Εκπομπή
Η ευκαιρία σου να μιλήσεις με μουσικές,συνεντεύξεις και άλλα.
Ιστορία
Το δικό σου άρθρο με κείμενο, εικόνες και multimedia
Διαδραστικό κείμενο
Δημιούργησε ενημέρωση με την συμμετοχή της παρέας σου